perjantai 29. maaliskuuta 2013

Tampere Kuplii ja Himari Takakura

Tampere Kuplii on itselle sellainen tapahtuma, jossa käydään, koska asun Tampereella. Voi olla, että kävisin vaikka en Tampereella asuisikaan, mutta en tapahtuman takia, vaan koska kaverit kokontuu sinne. On mukavaa kun on Tampere Kupliin tapaisia tapahtumia, joissa ei kauheasti tapahdu itselle mitään. Tällöin voi kerrankin keskittyä juurikin siihen kavereiden kanssa rennosti olemiseen.



Oma suunnitelmani tämän vuoden Kupliille olikin nimenomaan tavata kavereita. Harmittavan vähän ketään ulkopaikkakuntalaisia tuli tällä kertaa, joten aika kului Tampereen alueen tuttujen kanssa mutta hiukan normaalista poikkeavissa merkeissä. Ai niin ja kävinhän lauantaina myös tuomaroimassa cosplaykisan. Aikaa kisa tuntui jotenkin vievän normaaliin tuomarointiin verrattuna hirveän vähän, johtuni varmaan aikaisesta ajankohdasta. Siksi jäi vielä tosi paljon muuta aikaa. Tuomarointi oli muutenkin hurjan helppoa verrattuna aikasempiin kertoihin kun kisaajia ei tarvinnut sijoittaa paremmuusjärjestykseen ja valintoja sai tehdä enintään
kymmenen.



Kupliiseenhaan piti tulla iso Mawaru Penguindrum ryhmä, joka kuten ryhmillä nyt näköjään ihan oikeasti tuppaa olemaan tapana, ei sitten toteutunutkaan. Paikalla piti olla noin kymmenen hahmoa, mutta loppujen lopuksi meitä taisi olla lauantaina neljä ja sunnuntaina kolme. Harmi, sillä olin odottanut tätä ryhmää ja joidenkin cossien näkemistä ihan erityisesti, mutta aina ei voi voittaa. Myöhempiä kuvaussuunnitelmia kuitenkin tehtiin osan puuttuneeksi jääneiden hahmojen kanssa, joten ainakin joillain kokoonpanoilla uskallan odottaa upeita kuvia kunhan cossit vaan valmistuvat.

Will you share the fruit of fate with me?

Himarin puvusta kerrottavaa on hirveän vähän. Kengät tein jo viime vuoden marraskuussa ja hame on vaan ihan perus pitkä kellohame. Hameeseen käytin luottokangastani Mallorca stretch puuvillaa ja tällä kertaa sen kiiltävämpää puolta. Yleensä käytän nimenomaan sitä matempaa puolta, mutta Himariin pieni hillitty kiilto kankaassa sopi, se kiilto kun on tosiaan todella vähäistä. Himarin paidan päädyin tekemään alusta asti itse, sillä olisin joutunut muokkaamaan valmista kauluspaitaa niin rajusti, että uskon päässeeni alusta asti itse tekemällä helpommalla. Paitahan siis on tehty taas ihan paidan peruskaavasta  ja leikattu etuosan kaava puoliksi ja lisätty toiselle puolelle nappilistalle muutama sentti ylimääräistä. Paidan etuosaan on ommeltu erillinen osa jossa on kiinni nuo röyhelöt. Raidat on laitettu paitaan kiinni vasta kun koko paita oli kasassa, jotta ne olisivat varmasti suorassa ja kiinnitetty puoliksi leikatulla pikapaltteella silittämällä ja ne on satiininauhaa. Raitojen päät jätin tosin noin reilun sentin matkalta silittämättä pikapaltteella kiinni, jotta sain niiden päät käännettyä ja käsin ommeltua.

Itse Kupliissa tuli jo tosiaan oltua kavereiden kanssa, mutta parhaat hetket oli lauantai iltana ravintolassa, johon mentiin isommalla porukalla aivan ihanien ihmisten kanssa juhlimaan ihanan Idan syntymäpäiviä. Tätäkin varten Kuplii on niin kiva tapathuma. Itse tapahtuma ei kestä päivällä kovin pitkään, joten illaksi on ihana siirtyä viettämään aikaa jonnekin muualle. Juuri sitä rentoa yhdessä olemista, mitä yleensä coneissa kerkiää ihan liian vähän.

Vähän vähemmän Himarimainen kuva, mutta tykkäsin tästä silti.

Sunnuntai kuluikin sitten oikeastaan kuvatessa. Kuvattiin tosiaan loppujen lopuksi vain Himari-Ringo-Princess of the Crystral porukalla.

Ringona Milla

Aren't we cute? Joskus hassuttelu kuvistakin tulee kivoja.

Tuntuu olevan kasvava trendi itellä nää mukavat puvut, sillä Himari oli nyt taas semmonen. Paitaa piti toki välillä hiukan vetää enemmän hameen sisään ja peruukkia piti harjata usein, mutta muuten puku pysyi kivasti, oli helppo liikkua eikä aiheuttanut minkään laista kipua tai muuta päänvaivaa. Taas kerran oon siis onnistunut tekemään puvun, jonka voisin hyvin ottaa mukaan johonkin coniin ja jota varmasti haluan joskus käyttää uudestaan. Jee, hyvä minä!


Eipä tässä taas muuta. Seuraava con itselläni on Desucon, johon on taas suunnitelmia ihan hurjasti! 

Ai niin! Launtain superyllärit tarjosi yksi pariskunta jonka suomalainen nainen kertoi meille pukujen vaihdon jälkeen kahvilassa istuskellessamme, että japanilainen miehensä olisi halunnut ottaa meistä kuvan ja twiitata sen Mawaru Penguindrumin hahmosuunnittelijalle ja harmitteli, että eivät kerinneet vilkaan lapsen takia ennenkuin kerittiin vaihtamaan puvut pois. Sanoin kyllä, että ollaan paikalla sunnuntainakin, mutta silloin ei enää tullut kyseiseen pariskuntaan törmättyä. Olo oli kyllä aika WTF tuon jälkeen ja ehdottomasti hyvällä tavalla. Muutenkin oli ihanaa kun Himari tunnistettiin ja jotkut tulivat ihan oikeasti kertomaan kuinka paljon rakastavat asuani. Silti aion kyllä taas Desussa palata tuntemattomampiin hahmoihin. 

-Lilian





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti