perjantai 29. maaliskuuta 2013

11,11,11

Tämä haaste on tullut mulle jo kolmesti, joten kai tämän tekemiseen nyt pitäisi löytää aikaa sitten. Päätin mennä Fukkan antamilla kysymyksillä, koska ne liittyivät eniten cosplayihin jota tämäkin blogi käsittelee. So here we go!

Haaste menee siis näin:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2.Jokaisen haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3.Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Valitse vielä 11 blogaajaa jolla on alle 200 lukijaa ja haasta heidät leikkiin mukaan ja muista kertoa heille haasteesta. Vaihtoehtoisesti valitse 11 viimeksi päivittäneen blogia lukulistaltasi.

11 asiaa minusta

1. Olen elämääni tyytyväinen. Vaikka kaikki ei ole täydellistä, olen silti tavallaan täydellisen onnellinen.
2. Rakastan kenkiä. Korkokenkiä jos ihan tarkkoja ollaan. Käytän helposti tunteja kenkien katseluun netissä, mutta harvoin tilaan tai ostan kenkiä, koska olen niistä todella tarkka.
3.Olen hyvin empaattinen ja itken todella herkästi. Myös turhautuessani, suuttuessani, pelästyessäni ja nykyään yhä useammin onnesta.
4. Rakastan ihmisten kanssa juttelemista ja voisin puhua mielenkiintoisten ihmisten kanssa tunteja aiheesta riippumatta.
5. Pitkät asiat ovat mieleeni..
6. .. niin kirjat, pelit kuin sarjatkin, kunhan niistä saa iloa pitkäksi aikaa.
7. Cosplayvalintani ovat lähiaikoina olleet hahmoja, joissa näen jonkin osan itsestäni, mutta animelle tyypilliseen tapaan äärimmilleen vietynä.
8. Siilit ovat yksiä ehdottomista lempieläimistäni.
9. Ystäväpiirini on kasvanut hurjasti viime aikoina. Ihmiselle, jolla on aina ollut todella vähän kavereita jokainen uusi on todella tärkeä <3
10. Minulla on hyvin vahva tarve miellyttää muita.
11. Olen löytänyt itsestäni todella paljon uusia puolia viimeisen reilun puolen vuoden aikana ja hämmästynyt siitä, mitä olen löytänyt.


11 kysymystä minulle:

1.Millaisena cosplayharrastajana näet itsesi?
En nyt ihan  tarkkaan tiedä, mitä tällä kysymyksellä haetaan takaa, mutta vastailen sen mukaan mitä tulee mieleen. Koen, että olen vakiinnuttanut paikkani suomen cosplayskenessä, joten minun ei tarvitse todistella muille enää kykyjäni. Alunperinkään en tietoisesti sitä tehnyt, mutta silti viimeisen vuoden-puolentoista sisällä olen lakannut miettimästä sitä, mitä muut minulta odottavat. Kehittymisen varaa minulla on vielä paljon, mutta osaan tietyt asiat hyvin ja tällä hetkellä panostan kunnolla ihan perusteiden opetteluun, se kun aikanaan jäi.

2. Mikä on sinulle cosplay'n suurin kompastuskivi?
Peruukit. Peruukkien muokkaaminen melkein missä vain määrin on pelottavaa, sillä virheitä sillä osa-alueella on vaikea korjata.

3.Kuinka paljon ammennat tietoa joltain ihmiseltä (esim.vanhemmilta, sisaruksilta tai kavereilta) cosplay'ta varten? Vai teetkö kaiken ihan omin neuvoin?
Äitini on ommellut oikeastaan koko ikänsä, ja vaikka ei ammattilainen olekkaan niin tietää ompleusta todella paljon. Varsinkin cosplayta alottaessani sain apua todella paljon äidiltäni. Nykyään teen asioita aika omatoimisesti, mutta pyydän kyllä mieluummin aina apua, neuvoja tai ideoita äidiltä tai kavereilta mieluummin kuin teen jotain ja huomaan tehneeni turhaa työtä.

4.Minkä cosplay-asusi valmistaminen on ollut hauskinta?
Oikeastaan kaikkien, mitä olen tehnyt nyt noin vuoden sisällä. Nautin siitä, kun saan tehdä asioita kiirettä. Aikaisemmin stressasin ajasta ja asujen valmistumisesta välillä niinkin paljon, että saatoin saada ihan aitoja itkupotkuraivareita kun asiat eivät menneet haluamallani tavalla. Nykyään suhtaudun asujen valmistumiseen rennommin, joten myös niiden tekeminen on oikeasti mukavaa. Jos nyt jokin täytyy mainita niin Holoa oli hasuka tehdä, koska tein sen kahdessa päivässä asenteella ''katsotaan nyt tuleeko tästä mitään'' ja muutenkin ihan eri tyylillä kuion pukuni yleensä. Ja ne korvat ja häntä <3



5.Mikä on sellainen asia, jonka tekemisen haluaisit oppia, mutta jostain syystä et pysty opettelemaan?
Toistaiseksi tällaisia asioita ei ole tullut vastaan.

6.Oletko ikinä pohtinut sitä, kuinka saisit yhdistettyä muista harrastuksiasi cosplay'hin?
Tavallaan kyllä, tavallaan en. En tällä hetkellä harrasta mitään sellaista, mitä voisi cosplayhin  liittää millään tapaa edes hyvällä mielikuvituksella, mutta olen kyllä miettinyt sellaisten harrastusten antamia mahdollisuuksia joita mahdollisesti tahtoisin aloittaa.

7.Kuinka vaoin olet cosplay-harrastuksesi suhteen esimerkiksi kavereiden ja sukulaisten kanssa? Tai uusien tuttavuuksien?
Todella avoin. Kukaan ei ole ikinä suhtautunut cosplayhin huonosti vaan enemminkin osoittanut suurta mielenkiintoa. Cosplay on myös oikeasti iso osa elämääni, joten jos toinen ei hyväksy sitä niin se on sen toisen ongelma, ei minun. Silti ymmärrän, miksi jotkut ovat salailevia cosplaysta, vaikka en sitä itse koskaan tekisi.

8.Mikä on ehdottomasti parasta tässä harrastuksessa?
Kaikki se ihanuus! Cosplayn parissa voi tehdä juuri sitä mitä haluaa, silloin kun haluaa. Kukaan ei pakota sinua menemään coniin tai ompelemaan joka tiistai ja torstai seitsemästä puoli yhdeksään. Voit tehdä juuri niin vaikeita tai helppoja asuja kuin haluat. Ja on mahdollista tavata ihan älyttömän ihania ihmisiä.


9.Mistä sait ideasi perustaa cosplay-blogi?
Monet sanoivat, että minun pitäisi kirjoittaa blogia. Kun tarpeeksi moni oli sen sanonut niin siihen alkoi uskoa ja tässä sitä nyt ollaan.

10. Onko blogiin kirjoittaminen antanut sinulle jotakin uutta harrastukseesi?

Taas tavallaan. En ole välttämättä oppinut yhtään sen enempää asioita tai saanut samanlaista mielenrauhaa pelkästä kirjoittamisesta kuin jotkut tuntuvat saavan, mutta nautin siitä ajatuksesta, että ehkä teksteistäni on apua tai iloa edes jollekulle. Blogin aloittamisen jälkeen olen myös alkanut seuraamaan muiden blogeja aktiivisemmin, joten kai ainakin se on sellainen mitä muuten en välttämättä tekisi. Ja kun asioista kirjoittaa, täytyy niitä ensin oikeasti miettiä, jotta tekstistä tulee hyvä, joten asioita tulee tosiaan mietittyä enemmän.

11. Mitkä ovat mielestäsi cosplay-blogien huonoja puolia?
Itseäni häiritsee jäsentelemättömät tekstit ja tekstit joissa selvästi on olevinaan jokin pointti, mutta jotka eivät sitten loppujen lopuksi annakkaan mitään päätöstä kirjoittajan ajatuksille. Ideoiden liika kierrättäminen on toki sinäänsä huono, että jos jostain asiasta on lukenut jo kymmenen kertaa eikä kirjoittajalla enää ole mitään uutta sanottavaa, ei tekstiä välttämättä jaksa lukea, mutta en kuitenkaan näe miksi jokainen ei saisi mielipiteensä sanoa jos siihen tuntee tarvetta. Enpä nyt oikein muuta keksi.

11 kysymystä sinulle:

1. Onko sinulla jotain cosplaysuunnitelmaa, jonka haluaisit kovasti toteuttaa, mutta et ole vielä sitä tehnyt? Mikä ja miksi? Miksi se on vielä tekemättä?

2. Mikä sai sinut aikanaan aloittamaan cosplayn?

3. Osaatko jotain cosplayhin liittyvää, jota haluaisit opettaa muille tai mistä uskoisit olevan muille hyötyä?

4. Jos näet hienon cosplayn, kerrotko ajatuksesi asun kantajalle? Miksi/Miksi et?

5. Mikä on lempimateriaalisi tai kankaasi? Käytätkö usein jotain tiettyä materiaalia?

6. Millä cosplayn osa-alueella koet olevasi vahvimmillasi? (Nyt saa kehua itseään oikein kunnolla!)

7. Oletko cosplaykisannut? Jos olet, kisaisitko uudestaan? Miksi/Miksi et? Jos et, haluaisitko? Miksi/ Miksi et?

8. Onko sinulla jotain hahmotyyppiä, jota päädyt cosplayaamaan aina uudestaan ja uudestaan?

9. Mikä on cosplayn pääasiallinen lähteesi?

10. Mitä yksittäistä asiaa painotat eniten cosplayta tehdessäsi? Mihin panostat erityisesti?

11. Kertoisitko vielä jotain cosplayhin liittyvää itsestäsi, mikä ei ole ihan ilmiselvää?

En tagaa ketään tiettyä henkilöä, koska en keksi ketään, jonka tietäisin ja jota ei jo olisi tagattu. Sen sijaan heitänkin haasteen ihan kaikille teille, joita vielä ei ole syystä tai toisesta erikseen tagattu! Olisi myös hienoa, että jos joku näihin kysymyksiini pääty vastaileemaan, niin myös kertoisi vastaileensa niihin vaikka tuolla kommenteissa linkin kera :3



1 kommentti:

  1. Iik, tagasin itseni ja vastasin kysymyksiisi. :'> Tässä näin, ole hyvä. http://pahasotaherra.blogspot.fi/2013/03/iiiiiiiihhhhhanat-uksitoista.html

    VastaaPoista