perjantai 21. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 21

Hei taas!

Joulukalenteri alkaa lähestyä loppuaan samalla kun joulukin lähestyy. Loppuun on säästetty kaksi aihetta, jotka ovat niitä isoimpia asioita cosplayn ihanuudessa, asioita jotka vaikuttavat ihan koko elämään. 


Cosplay yhdistää. Monelle cosplayaajalle cosplay on kuitenkin todella suuri osa elämää, sillä cosplay vie aikaa ja vaan vie mukanaan. Itselläni vilkkaimmalla conikaudella cosplay valtaa suurimman osan ajatuksista. Cosplayta harrastamattomat ystävät ovat minulle ihan yhtä rakkaita, älkää ymmärtäkö väärin, mutta joistain asioista on mukavempi jutella ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät mistä puhut. Tästä mainitsinkin jo kertaalleen täällä blogin puolella. 

Sitä paitsi cosplayn harrastajat ovat suurin osa ihan oikeasti ihania ihmisiä. Missään muualla en ole ikinä tavannut niin paljon ymmärtäväisiä, huomioon ottavia ja yleisesti hyväksyviä ihmisiä. Coneihin tuntuu hakeutuvan ihmisiä, jotka eivät ole tulleet hyväksytyiksi monessakaan paikassa. Tällaiset ihmiset usein ymmärtävät, mitä se merkkaa kun tulee hyväksytyksi ja siten osaavat hyväksyä muut, vaikka eivät aina olisikaan ihan samaa mieltä. 

Vastavärit CosplayGaalassa. Ihana Ilona <3

Itse olen saanut cosplayaajista ja muista conkävijöistä todella tärkeitä ystäviä ja kaveripiirini on kasvanut huimasti. Jokaisen kanssa minulla on jotain yhteistä, mutta myös monia eroavaisuuksia. Kun huomaa ne yhtäläisuudet ja osaa arvostaa eroavaisuuksia, voi saada hyvinkin yllättäviä ystäviä. Conkokemuskin paranee, kun keskittyy kaikkien ihanuuteen sen päinvastaisen sijaan. 

Lyhyesti, ystävät ovat ihania. Ihmiset ovat ihania. Arvostakaa niitä. Kuvituksena muutama kuva ihanista ystävistäni ja minusta. Jostain syystä kuvia on hirveän vähän, täytyy tulevaisudessa ruveta ottamaan myös ihan kaverikuvia.

-Lilian

5 kommenttia:

  1. "Sitä paitsi cosplayn harrastajat ovat suurin osa ihan oikeasti ihania ihmisiä. Missään muualla en ole ikinä tavannut niin paljon ymmärtäväisiä, huomioon ottavia ja yleisesti hyväksyviä ihmisiä. Coneihin tuntuu hakeutuvan ihmisiä, jotka eivät ole tulleet hyväksytyiksi monessakaan paikassa. Tällaiset ihmiset usein ymmärtävät, mitä se merkkaa kun tulee hyväksytyksi ja siten osaavat hyväksyä muut, vaikka eivät aina olisikaan ihan samaa mieltä."

    ^ Tuo on kyllä niin totta minunki puolella!
    Ennen kuin aloitin conittamisen mulla ei ollut paljon yhtään kunnon kavereita ja muutenki koulukiusattu ja blah blah mutta nyt on ihania hyväksyviä ystäviä mukava läjä. <3

    VastaaPoista
  2. Komppaan Ilonaa, ehti ensin itkukommentin kanssa ;______; Ja komppaan muutakin tekstiä, con- ja cosplaypiireissä hyväksytään paljon helpommin erilaisia ihmisiä koska ollaan tultu niin monenlaisista elämäntilanteista harrastuksen pariin, ja pakkohan se on myöntää: kaikki me ollaan vähän höpsöjä kun intoilemme lempisarjoistamme ja keksimme mitä mielenkiintoisimpia tapoja toteuttaa osia pukuun, mutta se tekeekin tästä harrastuksesta niin mukavan :3

    VastaaPoista
  3. So true! Olen tismalleen samaa mieltä lähes jokaisen sanasi kanssa tässä postauksessa ^__^

    VastaaPoista
  4. Oho, yhtäkkiä paljon kommentteja! Enpä kyllä odottanut tuommoisia kun tätä kirjotin, mutta ette arvaakkaan kuinka ihanaa on kuulla, että osasin ilmaista asiani hyvin :3

    VastaaPoista