torstai 20. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 20

Hei taas! 

Huomasin, että en ole vielä kirjottanut kunnolla yhdestä cosplayn ihanuuden alueesta, joka vielä vuosi sitten oli melkein joka kertainen juttu coneissa. Kyse on tietenkin cosplaykisoista.



Cosplaykisoja on suomessa nähty jos jonkin moisia. Itse olen aktiivisesti pyörinyt cosplay-ympyröissä vasta vuodesta 2010, joten tiedän sitä edeltävistä kisoista vain sen, mitä olen tutuilta ja ystäviltä kuullut. Oman lyhyen kisaamis aikani aikana ehdin kuitenkin kokea hyvinkin erilaisia kisoja. En toki sano, että en aio enää kisata, mutta ainakaan tällä hetkellä ei se ole suunnitelmissa. Toisaalta olen koittanut pitää suunnitelmat minimissä, jotta voin sitten tehdä sitä mikä sillä hetkellä huvittaa. Itse on siis tullut kisattua Hall Cosplay kisoissa, lavajuoksukisoissa ja kisassa, jossa esityksen olisi saanut tehdä. Ei kuulosta siltä, että kokemuksia olisi ollut erityisen paljon, mutta esimerkiksi tuomaristo ja conin puolelta tulleet kisajärjestelyt ovat tehneet jokaisesta kisasta todella erilaisen. 



No, sanottakoon alkuun, että itse en välttämättä koskaan olisi lähtenyt kisaamaan, ellei Illyasvielinä minua olisi pyydetty Bakaconin Hall Cosplayhin. Cosplaykisat olivat itselleni tuolloin vielä aika uusi juttu, eikä kisaaminen ollut koskaan käynyt mielessä. Olin kuitenkin niin immarreltu pyynnöstä, että lähdin mukaan, vaikka pelotti ihan älyttömästi. Jotenkin se pelottaminen sitten muuttuikin jännitykseksi ja kai se oli tässä vaiheessa nimenomaan se jännitys, joka sai minut haluaamaan ensi kertaa lavalle Noel Vermillionina saman vuoden Desuconin Cosplaynäytökseen. Viimeistään tämän jälkeen se oli menoa ja Traconissa olinkin sitten tas kisaamassa Velvetinä, tällä kertaa ilmoittautuen itse mukaan. 



Kisaamisessa ihanaa on se jännitys. Kaikki on niin jännittävää, tuomarointi, backstagella oleminen, kisaan liittyvien sähköpostien lukeminen, puvun tekeminen ja kisan miettiminen samalla, poseerausten miettiminen, ihan kaikki. Jännitystä parempaa on kuitenkin se hetki, kun olet lavalla. Tätä on mahdoton selittää, mutta uskon muiden kisanneiden tietävän ihan tarkalleen mitä tarkoitan. Itse en ole kertaakaan tehnyt esitystä yhteenkään kisaan, mutta voin kuvitella, että silloin lavalla olisi vielä hauskempaa. Lievästi sanottuna ajatus esityksen tekemisestä cosplaykisaan pelottaa, mutta tahtoisin ehkä silti joskus kokea senkin. 



Oletko sinä kisannut? Jos et, tahtoisitko ja millaista kuvittelet sen olevan? Jos olet, mikä siinä on parasta? Kertokaa taas omia fiiliksiä cosplaykisaamisesta. Kuvituksena suomalaisia cossaajia kisaamassa :3

-Lilian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti